Tuesday, March 13, 2007

Eftermælet leder til ny ungdomsbevægelse


Alle dem som har været involveret i striden om Ungdomshuset ånder nu lettet op. Os naboer, borgerrepræsentanter, de erhvervsdrivende, borgmestre, forældre og ja hele det autonome miljø selv. På nær de gamle indebrændte - dem der udgjorde den hårde kerne - dem med rødder tilbage i BZ bevægelsen.

Ungdomshuset var overordnet del top i 3 lag. Den hårde kerne, de moderate og gymnasieeleverne.

Den hårde kerne i ungdomshuset var dem der styrede slagets gang, de der på bedste jantelov manér fik ”ret” på mandagsmøderne igennem pression. Den selv samme kerne som de moderate brugere af ungdomshuset kunne bejle til og blive en del af, ved at vise, at også de var kompromisløse og konfliktsøgende.

Dem i voldskernen er dem der har mistet mest.
Deres eksistensgrundlag, som kan betragtes som en senior-plads i det tidligere ungdomshus, var som meningsdanner med henvisning til kulturen fra 80’erne. Det var dem der henviste til; at vold var et middel for at opnå en løsning. Flertallet har hele tiden vidst at vold ikke er en del af løsningen - dem der tvivlede - må nu være overbevist.

Nu hvor denne hårde kerne i Ungdomshuset har mistet deres eksistensberettigelse og samtidigt har mistet grebet om de moderate og indflydelsen på gymnasieeleverne – kan en ny ungdomsbevægelse spire frem.

Som en sidste krampetrækning prøver den gamle kerne og deres sympatisører i og omkring Ungdomshuset med alle former for trusler om vold at blive hørt og tilkæmpe sig magten i det autonome miljø tilbage. Men det er bare et spørgsmål om tid før den nye ungdomsbevægelse med nye ikke voldelige metoder, fryser dem hårde kerne ude.

Og det er på tide at de fastlæggere der stadigvæk hænger fast i et uforløst 60’er oprør eller i en tom romantisk 80’er kamp kommer videre i deres liv. Ungdomshuse er for unge mennesker.

De moderate grupper tager magten
Den moderate gruppe består i virkeligheden af en masse mindre moderate grupperinger. De der etablerer koncerter, folkekøkkener, teatre og andre kulturelle arrangementer – fællestrækket er at de er politiske aktive eller i hvert fald meget samfundsbeviste med ønsker om at præge samfundet.















Deres midler skaber sympati til en hvis grad – hvis de kan formå at skabe opmærksomhed på den hårfine civile ulydighed grænse - det der nok mest kan sammenlignes med gammeldags nytårsløjer.

Men de modrate, de nye unge, dem mellem 15 og 25 år vil kun få magten hvis de smider de gamle røvhuller og deres brostenskastende medløbere på porten. Hvis ikke det sker vil der på ingen måde være plads til en ny ungdomsbevægelse.

5 comments:

Anonymous said...

Well written article.

Anonymous said...

hvorfor ikke:)

Anonymous said...

I will not concur on it. I regard as nice post. Especially the title-deed attracted me to be familiar with the sound story.

Anonymous said...

Opulently I agree but I about the list inform should acquire more info then it has.

Anonymous said...

Opulently I acquiesce in but I contemplate the brief should have more info then it has.